Yep, that's me!

 

Mijn tocht naar het opstarten van mijn eigen handtassenmerk is ontstaan uit noodzaak. Ik vond simpelweg mijn goesting niet meer in de normale winkels. De goedkopere merken hadden vaak wel leuke modellen, maar die waren in 1,2,3 versleten. Duurdere merken vinden het blijkbaar nodig om zichzelf te onderscheiden door kleine (of grote) lelijke details toe te voegen aan een handtas, enkel en alleen om op te vallen op de catwalk. 

 

Nergens vond ik een handtas die mooi en praktisch tegelijk was, met een uitgepuurd ontwerp  en zonder overbodige details. En dus begon ik er zelf maar aan. Eerst via privélessen bij een ambachtelijke zadelmaker, nadien breide ik mijn kennis uit in de opleiding marokijnbewerker bij Syntra. 

 

Deze 2 verschillende opleidingen hebben ervoor gezorgd dat ik ondertussen een brede kennis heb van chroom- en vegetaal gelooid leder en hun afwerkingsmethodes. Ik experimenteer en combineer graag het ambachtelijke van de zadelmakerij met het meer machinale van de marokijnerie. 

 

Met veel liefde en geduld werk ik elke tas of accessoire uit van begin tot einde.

 

The story behind the names.

 

Het was je wel al opgevallen. Al mijn handtassen hebben een vrouwennaam gekregen. En dat is geen toeval. Ik heb namelijk een unieke collectie vriendinnen, elk met een eigen stijl en persoonlijkheid. Wanneer ik een nieuwe handtas ontwerp, kies ik telkens een andere inspirerende vriendin, een muze zeg maar. Die handtas moet perfect bij die persoon passen qua stijl, formaat en functionaliteit.  

 

Deze benadering heeft er voor gezorgd dat mijn collectie er misschien helemaal niet als eenzelfde lijn uitziet. En dat is ook helemaal niet nodig. Een beetje variatie in aanpak en look maakt het ontwerpen elke keer weer uitdagend. 

 

En wat vinden die vriendinnen ervan? De meeste zijn erg vereerd en trots op de handtas die naar hen vernoemd wordt. Al krijg ik nu regelmatig de vraag van enkele van mijn beste vriendinnen 'Wanneer ga je een voor mij maken?'

Creativiteit laat zich niet sturen, helaas. En sommige van mijn unieke vriendinnen zijn moeilijker te vertalen in een handtas. Zie het als een compliment ;)

 

Behind the scenes

 

Benieuwd hoe het er aan toe gaat achter de schermen? Bekijk hier hoe ik te werk ga.